Γνωριμία

ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ “ΝΟΗΣΙΣ”

Το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «Νόησις – Καλιτσουνάκης» λειτουργεί με την παρούσα ονομασία από τον Μάϊο 2018 και στεγάζεται σε έναν χώρο πάνω από 400 τ.μ.

Έχει δημιουργηθεί με σκοπό την ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών και των οικογενειών τους, στους τομείς της ομιλίας, της κίνησης, της μάθησης της κατανόησης αλλά και της ψυχοσυναισθηματικής υποστήριξης.

Η εμπειρία του ιδιοκτήτη και Επιστημονικά Υπευθύνου του «Νόησις», Καλιτσουνάκη Μιχάλη, πάνω στην Ειδική Αγωγή, ο σεβασμός απέναντι στο παιδί και στην οικογένεια, αλλά και η έμπειρη Διεπιστημονική Ομάδα δημιουργούν μια δυναμική η οποία πηγαίνει την αποκατάσταση ένα βήμα παραπέρα, αναπτύσσοντας διαρκώς την γνώση, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό ακόμα και την αισθητική του χώρου ώστε να είναι πιο όμορφος, ζεστός, λειτουργικός και θετικός.

Γνωριμία με το Νόησις

Φιλοσοφία

ΓΝΩΣΗ
ΣΕΒΑΣΜΟΣ
ΕΞΕΛΙΞΗ
Το πρώτο γράμμα της λέξης Φιλοσοφία
ΓΝΩΣΗ

Διαρκώς μαθαίνουμε και εκπαιδευόμαστε πάνω στις καινούργιες μεθόδους και εξελίξεις στον τομέα της θεραπείας και αποκατάστασης και τις προσαρμόζουμε στις εξατομικευμένες θεραπείες που κάνουμε.

Χρησιμοποιούμε τα πλέον αναγνωρισμένα και αξιόπιστα αξιολογητικά εργαλεία (ADOS-2, WISC, BOT-2, Λογόμετρο, Detroit test, Αθηνά test, Προαναγράφω, Λάμδα test, CARS, ADI-R, Sensory Profile, Sensory Process Measure, DVTP-3 κ.α.) ώστε να έχουμε μια αντικειμενική εικόνα των δυσκολιών του παιδιού και να οργανώνουμε την στοχοθεσία μας πάνω σε αυτές τις δυσκολίες.

Μοιραζόμαστε την γνώση μεταξύ μας, στις διεπιστημονικές ομάδες, όπου αναλύουμε τις δυσκολίες των παιδιών και τροποποιούμε όπου και όταν χρειάζεται το θεραπευτικό μας πρόγραμμα.

Η φιλοσοφία του κέντρου μας
ΣΕΒΑΣΜΟΣ

Ο σεβασμός είναι πολυεπίπεδος και κατευθύνεται τόσο στα παιδιά όσο και στις οικογένειες τους. Σεβόμαστε τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε παιδιού αξιολογώντας τις δυσκολίες τους αλλά και τις ικανότητες τους. Αυτός ο σεβασμός μετουσιώνεται σε θεραπευτική σχέση παιδιού- θεραπευτή και δημιουργεί τις συνθήκες για συνεχή και σταθερή βελτίωση.

Σεβόμαστε επίσης τις δυσκολίες που μπορεί να περνάει η οικογένεια στην διαχείριση του παιδιού, στην κατανόηση των δυσκολιών του, στην πρακτική εφαρμογή του θεραπευτικού προγράμματος στον χώρο του σπιτιού, αλλά και τις τριβές και τις εντάσεις που μπορεί να δημιουργεί στο ζευγάρι ένα παιδί με δυσκολίες.

Σεβασμός για εμάς σημαίνει κατανόηση, επαφή, θετικότητα και επίλυση προβλημάτων. Σεβασμός πάνω από όλα για εμάς είναι να χρησιμοποιούμε καλές πρακτικές και ηθικά σωστά θεραπευτικά πρωτόκολλα. Θεραπευτικά πρωτόκολλα τα οποία σέβονται την προσωπικότητα του παιδιού και δεν το τραυματίζουν συναισθηματικά.

Η φιλοσοφία του κέντρου μας
ΕΞΕΛΙΞΗ

Η συνεχής εξέλιξη του παιδιού είναι ο στόχος μας. Κατά κανόνα η εξέλιξη συντελείται αρχικά στο θεραπευτικό πλαίσιο, στην συνέχεια μεταφέρεται στον χώρο του σπιτιού με την καταλυτική συμμετοχή των γονιών και τελικά στο σχολείο και στην κοινότητα.

Εξέλιξη για εμάς δεν είναι η πρόοδος του παιδιού μόνο στον χώρο θεραπείας, αλλά κυρίως στο εξωτερικό, πραγματικό, περιβάλλον. Είναι η γενίκευση της μαθημένης γνώσης και η χρήση της σε πραγματικές συνθήκες. Για να γίνει αυτό είναι απαραίτητη η «θεραπευτική συμμαχία» μεταξύ γονιών και θεραπευτών.

Είμαστε περήφανοι για την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση που λαμβάνουμε από γονείς, δασκάλους, Παιδοψυχιάτρους, Αναπτυξιολόγους και Παιδίατρους. Η εμπιστοσύνη σας μας έχει αναδείξει σε ηγετική θέση στην θεραπεία και αποκατάσταση στην Κορινθία. Αυτό μας γεμίζει χαρά και δύναμη να εξελισσόμαστε συνεχώς!

Η φιλοσοφία του κέντρου μας
Μιχάλης Καλιτσουνάκης Εργοθεραπευτής
Εικονίδιο για το βιογραφικό

Σύντομο Βιογραφικό

ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Ιδιοκτήτης - Εργοθεραπευτής

Ο Καλιτσουνάκης Μιχάλης είναι Εργοθεραπευτής, εξειδικευμένος στην Παιδιατρική Εργοθεραπεία, στην χορήγηση διαφόρων αναπτυξιακών δοκιμασιών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Αποφοίτησε από την Σχολή Εργοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών το 2003.

Εξειδικεύσεις

Παρακολούθησε το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «P.E.C.S.» (Picture Exchange Communication System) με Φορέα Εκπαίδευσης το «Μονορόδι».

Εξειδικεύθηκε στην «Αισθητηριακή Ολοκλήρωση», μέσω 7 κύκλων εκπαίδευσης, με Φορείς Εκπαίδευσης την «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και «Western Psychological Services».

Εκπαιδεύτηκε στην μέθοδο δομημένης εκπαίδευσης «T.E.A.C.C.H.» με εισηγητή τον Αλεξάνδρου Στράτο και Φορέα Εκπαίδευσης την «Προσέγγιση».

Ολοκλήρωσε την 4μηνη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση – εξειδίκευση «Αυτισμός: Συμπτώματα και Αντιμετώπιση» με Φορέα Εκπαίδευσης το «Ε.Κ.Π.Α.»

& παρακολούθησε το σεμινάριο «Αυτισμός και Σεξουαλικότητα» με Φορέα Εκπαίδευσης το «Συμβαδίζω».

Παρακολούθησε το Σεμινάριο «Social Stories» με εισηγήτρια την Catherine Faherty και Φορέα Εκπαίδευσης την «Προσέγγιση».

& Εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε στην χορήγηση του αξιολογητικού εργαλείου «ADOS-2» με εισηγητή τον Φρανσίς Κωνσταντίνο και Φορέα Εκπαίδευσης το Κ.Δ.Β.Μ. «Κατάρτι».

Εκπαιδεύτηκε και απέκτησε Επάρκεια Ορθής Χρήσης στο Πρόγραμμα «Cygnet για Γονείς» και της επιπλέον ενότητας «Υποστήριξη Αδελφών» με Φορέα Εκπαίδευσης το Κ.Δ.Β.Μ. «Κατάρτι».

Εργασιακή Εμπειρία

Εργάστηκε στο Ευθύμιο Κέντρο Κορίνθου

Εργάστηκε στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Άστρου Κυνουρίας

Εργάστηκε στο Οικοτροφείο για Άτομα με Νοητική Υστέρηση και Δευτερογενείς Ψυχικές Διαταραχές «Γαλήνη Β»

εργάστηκε στο Οικοτροφείο «Ευαγγελισμός» ως Εργοθεραπευτής

εργάστηκε στο Οικοτροφείο «Ευαγγελισμός» ως Επιστημονικά Υπεύθυνος και Εργοθεραπευτής

ήταν Συνιδιοκτήτης & Εργοθεραπευτής στο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «Πράξη και Ομιλία»

Ιδιοκτήτης & Εργοθεραπευτής στο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «Νόησις»

  • Επιπλέον έχει εποπτεύσει πλήθος Εργοθεραπευτών, έχει κάνει ενημερώσεις σε δημοτικά και νηπιαγωγεία της Κορινθίας.
  • Ήταν ομιλητής στην 2η Ημερίδα του Σωματείου Γονέων και Συγγενών Παιδιών με Αυτισμό και Άσπεργκερ Κορινθίας «ΦΑΣΜΑ» με θέμα: Αυτισμός Υψηλής Λειτουργικότητας: Κρυφές δυσκολίες, Προοπτική και τρόποι διαχείρισης.
  • Από το 2020 έχει εκλεγεί και κατέχει την θέση του Ταμία του 3ου Περιφερειακού Τμήματος του Ν.Π.Δ.Δ. «Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών».
Scroll To Top